Nu heb ik hier in de supermarkten nog geen blikken pompoenpuree kunnen vinden. Dat weerhoudt me er niet van om toch pompoen whoopie pies te maken. Dus moest ik zelf aan de slag. Gelukkig is zelf pompoenpuree maken helemaal niet moeilijk. En je hoeft ook bijna niet te snijden. Kortom: appeltje-eitje. En het recept voor de whoopie pies? Die komt morgen.
Ingrediënten:
- 1 (fles)pompoen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 165 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Snijd de pompoen van boven naar beneden door zodat je twee gelijke helften hebt. Schep met een lepel de pitten en de ‘draadjes’ uit de pompoen. Bewaar de pitten eventueel om te roosteren.
- Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Laat 60-90 minuten in de voorverwarmde oven liggen. Ze zijn gaar als je zonder weerstand een mesje door het vlees kan prikken.
- Haal de pompoen uit de oven en laat ze een minuut of 5 afkoelen. Schep dan met een lepel al het vruchtvlees uit de pompoen.
- Als de pompoen goed gaar is, kan je er met een lepel doorheen roeren zodat je een gladde pasta krijgt. Mocht je toch nog wat stukjes hebben, haal dan even de staafmixer door de puree.
- Laat afkoelen voor gebruik in andere recepten.