Deze korst heet in het originele recept ‘magische korst’ custardtaart. Waarom? De bloem zakt in het mengsel naar beneden, waardoor je een lekkere korst krijgt met daar bovenop een laag custard. Klinkt raar, werkt als een malle. Bovendien maak je dit recept in je blender of keukenmachine. Zowel moeite als afwas blijven daarom minimaal.
Waarom zit je daar nog? Ga deze taart maken!
Van Maaikyz iCook
Ingrediënten:
- 50 gram boter + een beetje om in te vetten
- 4 eieren
- 150 gram suiker
- 400 milliliter halfvolle melk
- 2 theelepels vanille extract
- 120 gram bloem
- Snufje zout
- Snufje kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met boter.
- Doe boter, eieren, suiker, melk en vanille in een blender of keukenmachine. Blend tot je een glad mengsel hebt. Voeg er dan het bloem en de zout aan toe. Meng kort, tot alles glad is. Giet dit mengsel in de taartvorm en bestrooi met kaneel.
- Bak 45 minuten tot de taart goudbruin is. Hij kan wat uit zijn vorm rijzen, maar hij zakt vanzelf weer in.