Door de griesmeel is de soep heerlijk dik en vullend. Het voelt niet als een standaard licht soepje. Nee, een kom van deze rode heerlijkheid is een maaltijd op zich. En gezond, wat natuurlijk perfect is in dit griepseizoen.
Ingrediënten:
- 3 el olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, grofgehakt
- 2 tl gemalen korianderzaad
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 1 ½ tl mild paprikapoeder
- 2 tl fijngehakte tijm
- 50 gram korianderblad, grofgesneden
- 2 el tomatenpuree
- 500 gram gepelde, fijngehakte tomaten
- 1 ½ liter water
- 1 ½ el suiker
- 150 gram semolina of fijn griesmeel
- 1 ½ el citroensap
- 3 el Griekse yoghurt
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een middelgrote pan. Voeg ui, bleekselderij, gemalen koriander en komijn, paprikapoeder, tijm en de helft van de koriander toe. Bak op halfhoog vuur tot het gaar en goudbruin is. Doe de tomatenpuree in de pan en bak hem een minuuut mee. Voeg de tomaten en zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten. Roer het water en de suiker door de groenten en breng alles aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
- Voeg al kloppend met een garde de semolina in kleine beetjes aan de kokende soep toe. Laat 10 minuten koken en roer af en toe door. Voeg eventueel als de soep te dik is nog wat water toe. Breng op smaak met de citroensap.
- Schep de soep in diepe borden of kommen, en garneer met wat yoghurt en de overgebleven koriander.