Gelukkig vonden we dit recept. Goed te doen qua ingrediënten en slechts 5 Pro Points per muffin. En, zeker niet onbelangrijk: erg lekker. Minder zoet en wat luchtiger dan normale muffins maar prima bij een skinny vanilla latte.
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- Merg van 1 vanillestokje
- Schil van 1 citroen
- 100 ml zonnebloemolie
- 300 gram magere yoghurt, naturel
- 150 gram bosbessen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en zet aan de kant. Bekleed een muffinvorm voor 12 stuks met muffinpapiertjes.
- Meng eieren, suiker, vanille, citroenschil, zonnebloemolie en yoghurt tot een glad mengsel. Roer hier het bloemmengsel doorheen en zorg dat je niet te lang mengt. Roer hier ten slotte met een spatel de bosbessen doorheen.
- Verdeel het mengsel over de muffinpapiertjes. Het zal lijken of je teveel van het mengsel hebt, maar dat is niet zo. De vormpjes horen goed vol te zitten.
- Bak de muffins zo’n 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat volledig afkoelen voor je ze opeet.