Als vulling heb ik nu voor een simpele roomkaasvulling gekozen. Natuurlijk kan je daar eindeloos op variëren. Botercrème, slagroom, of misschien zelfs een laagje speculoospasta. You name it.
Voor 18-20 stuks
Ingrediënten:
- 400 gram lichtbruine suiker
- 240 ml zonnebloemolie
- 320 gr pompoenpuree (iets minder dan de puree van 1 flinke flespompoen)
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 375 gram bloem
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- ½ tl kaneel
- ½ eetlepel speculaaskruiden
- 100 gram roomkaas, op kamertemperatuur
- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- 150 gram poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat (of twee) met bakpapier.
- Meng in een kom de bruine suiker met de zonnebloemolie. Roer hier de pompoenpuree doorheen. Voeg ook de eieren en vanille toe.
- Meng in een andere kom bloem, zout, bakpoeder, baksoda, kaneel en speculaaskruiden door elkaar. Voeg dit mengsel aan het pompoenmengsel toe en meng. Stop zodra je geen stukjes bloem meer ziet zitten.
- Leg hoopjes ter grootte van 1 eetlepel van het beslag op de bakplaat. Laat wat ruimte tussen de hoopjes beslag. Bak ze 10-12 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen.
- Klop de boter en roomkaas luchtig met een garde of mixer. Roer hier de vanille doorheen. Roer tot slot de poedersuiker er doorheen, tot je een glad mengsel hebt. Doe een schepje van het glazuur op een cakeje en leg hier nog een cakeje op zodat je een soort hamburger hebt. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.