Dit recept is gelukkig bij lange na niet zo moeilijk. Natuurlijk ook bij lange na niet zo lekker, maar zeker geen straf om te eten. R. zei hierover meteen dat dit een herhaalrecept is. Kortom: deze komt vaker op tafel.
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote aubergine
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 ei
- 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- Blik tomatenblokjes
- 1 el oregano
- 1 el mild paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ¼ theelepel kaneel
- ¼ theelepel komijnpoeder
- 6 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
- 400 gram gekookte aardappelen
Bereiding:
- Rul het gehakt in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Prik ondertussen de aubergine rondom in. Bak deze 10-15 minuten in de oven op 175 graden, of – en dit is veel sneller – leg hem 5 minuten in de magnetron op vol vermogen. Meng ook de yoghurt met het ei en de Parmezaan.
- Voeg de tomatenblokjes, oregano, paprikapoeder, knoflook, kaneel, komijnpoeder, zongedroogde tomaatjes en aardappelen toe aan het rundvlees. Laat goed heet worden.
- Snijd de aubergine in plakjes en leg deze bovenop de saus. Giet hier het yoghurtmengsel op. Zet de pan onder de grill tot het yoghurtmengsel mooi goudbruin is geworden.