15 oktober 2012

Tortellini met ontbijtspek en Parmezaanse kaas in een snel roomsausje

Na de vele recepten op basis van tomaten van de afgelopen dagen, werd het wel weer eens tijd voor iets anders. Iets romigs. Iets met pasta. Iets waarmee je op de bank kan gaan zitten met alleen een lepel in je hand, en iets leuks op televisie. Volgens de geldende eetregels vreselijk onverantwoord, maar dat maakte even niets uit.

Trek dus iets makkelijks aan, draai snel dit pastagerecht in elkaar en geniet van een lekker rustige avond. Morgen is weer een nieuwe dag.



Voor 1 persoon:
  • 100 gram tortellini, uit de koeling
  • ½ el olijfolie
  • 1 lente-uitje, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 gram ontbijtspek, in kleine stukjes
  • 100 ml slagroom
  • Handvol doperwtjes uit de diepvries
  • Handvol verse, geraspte Parmezaanse kaas
  • Handvol gehakte bladpeterselie
Bereiding:
  • Kook de tortellini in ruim water, 1 minuut korter dan aangegeven wordt op de verpakking.
  • Fruit de lente-ui in de olijfolie tot glazig, samen met het ontbijtspek en voeg dan de knoflook toe. Bak dit een halve minuut mee. Voeg de slagroom, doperwtjes, kaas en de helft van de peterselie toe en laat dit een paar minuutjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
  • Roer de tortellini door de saus en laat dit nog een minuutje pruttelen. Serveer meteen, met de achtergehouden bladpeterselie en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...