Trek dus iets makkelijks aan, draai snel dit pastagerecht in elkaar en geniet van een lekker rustige avond. Morgen is weer een nieuwe dag.
Voor 1 persoon:
- 100 gram tortellini, uit de koeling
- ½ el olijfolie
- 1 lente-uitje, in dunne ringen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 50 gram ontbijtspek, in kleine stukjes
- 100 ml slagroom
- Handvol doperwtjes uit de diepvries
- Handvol verse, geraspte Parmezaanse kaas
- Handvol gehakte bladpeterselie
- Kook de tortellini in ruim water, 1 minuut korter dan aangegeven wordt op de verpakking.
- Fruit de lente-ui in de olijfolie tot glazig, samen met het ontbijtspek en voeg dan de knoflook toe. Bak dit een halve minuut mee. Voeg de slagroom, doperwtjes, kaas en de helft van de peterselie toe en laat dit een paar minuutjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
- Roer de tortellini door de saus en laat dit nog een minuutje pruttelen. Serveer meteen, met de achtergehouden bladpeterselie en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.