Ingrediënten:
- 60 gram boter
- 50 gram donkerbruine basterdsuiker
- 85 gram honing
- 65 gram pindakaas, zonder stukjes
- 1 ½ theelepel vanille extract
- 175 gram havermout
- 100 gram gezouten, gemengde noten (ik gebruikte een pistachemengsel)
- 125 gram gedroogde vruchten, in stukjes
- 75 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
Bereiding:
- Bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier. Combineer havermout, noten, gedroogde vruchten en de vanille in een grote kom.
- Doe de boter, basterdsuiker, honing en pindakaas in een pan en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten goed doorkoken. Giet het mengsel over de havermout en meng dit, voorzichtig maar snel, door elkaar.
- Doe de havermout in de bakvorm en druk dit met de achterkant van een lepel stevig aan. Doe ook dit zo snel mogelijk. Strooi dan de chocolade in een gelijke laag over de havermout en laat dit zo’n 5-10 minuten staan. Strijk de chocolade, die nu zacht is geworden door de hitte van het havermoutmengsel, mooi glad. Tik eventueel nog een paar keer met de bakvorm op het aanrecht voor een extra gladde laag.
- Laat afkoelen en snijd in repen.