25 oktober 2012

Spaghetti met geroosterde paprikasaus

Dit is zo’n recept waarmee je ongemerkt heel veel groenten eet. Voor 2 personen gebruik je 4 rode paprika’s. Eén rauwe rode paprika levert zo’n 150 gram eetbare paprika op. Met 2 rode paprika’s per persoon zit je dus ruim boven de aanbevolen dagelijkse 2 ons groenten per dag.

Oh, en het is erg lekker. Ook niet onbelangrijk.



Ingrediënten:
  • 4 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml kookroom
  • 200 gram feta
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • Flinke handvol versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram spaghetti, al dente gekookt

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika’s op een rooster in de oven en laat 30-45 minuten liggen, of tot ze zwartgeblakerd zijn. Haal de paprika’s uit de oven en stop ze in een zak of in een afsluitbare schaal. Laat ze hier afkoelen. Pel vervolgens het zwartgeblakerde vel van de paprika’s. Verwijder ook de steel, zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Fruit de ui in de olijfolie tot deze doorzichtig en een beetje goudbruin is. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Giet de kookroom bij de uien en roer dan ook de verkruimelde feta, peterselie, oregano en rozemarijn door de saus. Laat de feta zo veel mogelijk smelten.
  • Doe de paprika en Parmezaanse kaas in de saus en laat even goed opwarmen. Pureer dan de saus met een staafmixer, of eventueel in een blender. Laat weer even goed op temperatuur komen en doe er dan de pasta doorheen. Laat dit nog 1 minuutje zachtjes pruttelen. Serveer meteen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...