Inmiddels zijn we dus 3 jaar verder, en ik heb de conbread van toen niet meer uit mijn hoofd kunnen krijgen. Toch durfde ik er zelf niet aan te beginnen want ik was zo bang dat het nooit zo lekker zou worden als die ene keer. Uiteindelijk kon ik mezelf toch niet inhouden en heb ik een recept gezocht op BBC Food. Het resultaat was heerlijk. Of het net zo hemels was als de vorige keer, daar ben ik nog niet helemaal uit, maar dit ga ik nog een keer maken.
Ingrediënten:
- 375 gram bloem
- 225 gram maismeel (polenta)
- 1 tl zout
- 4 tl bakpoeder
- 110 gram suiker
- 480 ml melk
- 2 eieren
- 110 gram boter, gesmolten, plus extra voor het invetten
- optioneel: een blikje maiskorrels
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in met boter.
- Combineer in een kom alle ingrediënten. Mix tot je de textuur van cakebeslag hebt. Giet het beslag in de springvorm. Bak deze 20 minuten, bovenin de oven.
- Het cornbread is klaar als hij goudbruin van kleur is en enigszins meeveert als je hem indrukt. Laat een beetje afkoelen voor het aansnijden. Serveer met roomboter. Overigens kan je dit conbread ook bakken in individuele porties, in een muffinvorm.