5 oktober 2012

Vegetarische sheperd's pie

Wat doet een mens, als het buiten stormt en de zin om naar buiten te gaan om boodschappen te doen als gevolg daarvan tot onder het minpunt is gedaald? Juist! De voorraadkasten open trekken. Daar is meestal wel iets te vinden. Zoals alle ingrediënten voor deze sheperd’s pie. Onze groentenla zit normaal gesproken wel vol, en een blikje tomatenblokjes en een paar aardappelen kan ik ook wel ergens vandaan toveren. Lekkere lamsworstjes uit de vriezer erbij, en klaar ben je. Comfort food in haar meest pure en gezonde vorm. Van mij mag het vaker stormen.



Van BBC Good Food
Ingrediënten:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 300 gram wortelen, in stukjes
  • 100 gram champignons
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • Blaadjes van 3 takjes tijm
  • Blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 400 ml water/bouillon
  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • 900 gram geschilde aardappels, in blokjes
  • 200 ml melk
  • optioneel: geraspte kaas

Bereiding:
  • Fruit de uien in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de bloem toe en bak dit een minuutje mee. Voeg vervolgens de knoflook, wortelen, champignons, bloemkool en tijmblaadje toe en bak dit nog een paar minuten. Voeg dan de tomatenblokjes, het water en de diepvrieserwtjes toe. Laat dit 20 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Kook ondertussen de aardappelen en maak hier, met de melk en eventueel wat geraspte kaas, een puree van.
  • Doe de groenten in een ovenschaal en verdeel hier de aardappelpuree over. Trek met een vork lijntjes in de puree. Zet de schaal onder de grill tot de aardappelpuree goudbruin en krokant is geworden.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...