Van BBC Good Food
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel bloem
- 300 gram wortelen, in stukjes
- 100 gram champignons
- ½ bloemkool, in roosjes
- Blaadjes van 3 takjes tijm
- Blik (400 gr) tomatenblokjes
- 400 ml water/bouillon
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 900 gram geschilde aardappels, in blokjes
- 200 ml melk
- optioneel: geraspte kaas
Bereiding:
- Fruit de uien in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de bloem toe en bak dit een minuutje mee. Voeg vervolgens de knoflook, wortelen, champignons, bloemkool en tijmblaadje toe en bak dit nog een paar minuten. Voeg dan de tomatenblokjes, het water en de diepvrieserwtjes toe. Laat dit 20 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Kook ondertussen de aardappelen en maak hier, met de melk en eventueel wat geraspte kaas, een puree van.
- Doe de groenten in een ovenschaal en verdeel hier de aardappelpuree over. Trek met een vork lijntjes in de puree. Zet de schaal onder de grill tot de aardappelpuree goudbruin en krokant is geworden.