Deze taart past voor geen meter bij dit gevoel. De taart is fris, luchtig en zomers. Maar dat maakt niet uit, want hij is vooral gewoon lekker. Als je van citroen houdt, is deze taart altijd goed. Ongeacht het weer.
Uit Allerhande 9-2011
Ingrediënten:
- 6 - 7 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- 125 g suiker + 1 el voor de bodem
- 4 blaadjes gelatine wit (pakje 12 stuks)
- 4 citroenen, schoongeboend
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
- 1/2 bakje pijnboompitten (a 80 g)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, bestrijk met het ei, bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.
- Week de gelatine 5 min. in koud water. Rasp de gele schil van 1 citroen. Pers deze en nog 2 citroenen uit. Verhit het sap in een steelpan en los de rest van de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe. Verdeel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen. Snijd de laatste citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.