20 oktober 2012

Lemon crinkle cookies

Ken je de chocolate crinkle cookies nog? Mooi. Dit zijn ook crinkle cookies, maar dan met citroen. En die zijn nog lekkerder.

Dit recept kwam ik tegen op Pinterest, en is blijkbaar de winnaar van een of andere koekjeswedstrijd. Terecht, wat mij betreft. Ook al ken ik de andere inzendingen niet. Deze koekjes zijn echt hemels. Krokant aan de buitenkant, chewy aan de binnenkant en de perfecte balans tussen zoet en zuur.

Zelfs R. vond ze lekker. Zo lekker dat er 3 achter elkaar naar binnen gewerkt werden. R. houdt niet van koekjes. En niet van citroen.



Voor 24 koekjes, recept van LDS Living
Ingrediënten:
  • 115 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • Snufje zout
  • ¼ tl bakpoeder
  • 1/8 tl baksoda
  • 195 gram bloem
  • Poedersuiker om de koekjes in te rollen

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop de boter en suiker luchtig. Klop hier vervolgens vanille, ei, citroensap en –schil doorheen. Roer vervolgens alle droge ingrediënten met een spatel door het botermengsel.
  • Doe de poedersuiker in een diep bord. Maak balletjes deeg ter grootte van een eetlepel. Rol deze balletjes door de poedersuiker en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes in 9-11 minuten gaar. Ze moeten mooi blank blijven. (Op de foto lijken ze donkerder dan ze in werkelijkheid waren).
  • Laat minstens 10 minuten afkoelen. Zowel warm als koud erg lekker.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...