Eén van de gerechten die het hardst gaat, is haar atjar. Logisch ook, hij is heerlijk. Daarom vandaag hier haar recept.
Ingrediënten:
- 100 gram bloemkool, in kleine roosjes
- 100 gram wortel, in reepjes
- 100 gram bamboescheuten (uit blik), in reepjes
- 100 gram sperzieboontjes, gekookt
- ½ komkommer, zonder zaad en in stukjes
- 100 gram zilveruitjes
- 2 rode pepertjes, in stukjes gesneden en al dan niet van zaadjes ontdaan
- 8 eetlepels azijn
- 3 eetlepels gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 4 kemirinoten
- 1 ½ theelepel gember (poeder kan ook)
- 2 theelepels koenjit (kurkuma)
- 2 eetlepels suiker
- zout
Bereiding:
- Doe de uien, knoflook, kemirinoten, gember, koenjit en zout in een keukenmachine of vijzel, en pureer tot een een brij. Voeg er de azijn en suiker aan toe en breng dit in een grote pan aan de kook. Voeg er dan de bloemkool, wortel, bamboescheuten, sperzieboontjes, komkommer, zilveruitjes en pepertjes aan toe. Laat nog 1 minuutje doorkoken.
- Doe in een schaal om af te koelen en eet op kamertemperatuur.