Het basisdeeg is ontzettend simpel en bestaat uit niet meer dan maismeel, water en boter. Voor de rest kan je er in doen wat je lekker vindt. N. had dit keer kaas, knoflook, koriander en paprika door het deeg gemengd. Komijnpoeder lijkt me er trouwens ook overheerlijk in. Of een pepertje. Of alleen kaas en dan met een lekker dipsausje. Of… Nou ja, de opties zijn dus eindeloos.
Ingrediƫnten:
- 300 gram Harina P.A.N (gekookt maismeel)
- 400 gram water
- 20 gram zachte roomboter
- Snuf zout
- Zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding:
- Meng de ingrediƫnten door elkaar tot een glad deeg. Het moet soepel zijn, en niet te droog. Maak van het deeg kleine pannenkoekjes van ongeveer 0,5 cm dik.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Bak hierin de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Ze zijn het lekkerst als je ze meteen serveert, maar ook even opgewarmd in een koekenpan zijn ze heerlijk. Trouwens ook zeer geschikt als glutenvrije broodvervanger als je wat grotere pannenkoekjes bakt.