Ingrediƫnten:
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 wortel, in kleine stukjes
- 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
- Tijm naar smaak
- 2 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram chorizo, in blokjes
- ¼ tl kaneel
- 1 tl paprikapoeder
- 400 gram kikkererwten
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 el sherryazijn
- 400 gram spinazie (vers of ontdooid uit de diepvries)
Bereiding:
- Fruit de ui in de olie. Voeg dan wortel, bleekselderij, tijm en laurierblad toe. Bak een paar minuten. Voeg dan ook de knoflook, chorizo, kaneel en paprikapoeder toe. Bak tot de groenten zacht zijn en de chorizo krokant begint te worden.
- Voeg de kikkererwten, azijn en tomatenblokjes toe. Laat even pruttelen. Roer op het laatst de spinazie erdoor en laat ook deze opwarmen. Serveer met krokant brood. De volgende dag als lunch ook erg lekker.