22 januari 2013

Groentenlasagne

De eerste keer dat L. en ik samen boodschappen gingen doen, stond hij na vijf minuten heel verbaasd naar me te kijken. Terwijl ik een courgette in het karretje legde, vroeg ik aan hem waarom hij zo keek. “Ik heb nog nooit zo veel tijd doorgebracht op de groentenafdeling van de supermarkt. Vroeger liep ik hier vrij snel doorheen.”

Alle groenten die ingeslagen werden, waren onder andere bedoeld voor deze lasagne. Een flinke schaal vol met veel groenten en ander gezonds. Dat is wel nodig met al die hoestende en snuffende collega’s. Werken aan je weerstand, en zo. Oh, en deze lasagne is natuurlijk ook gewoon erg lekker. 



Ingrediƫnten:
  • 2 uien, gesnipperd
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • ½ courgette, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 200 gram champignons, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 75 ml thai sweet chili sauce(http://blondiekookt.blogspot.nl/2012/02/homemade-thai-sweet-chili-sauce.html)
  • 800 gram tomatenblokjes
  • Scheutje slagroom
  • Scheutje witte wijn
  • Lasagnevellen 
  • 500 gram bechamelsaus (zie recept van gisteren)
  • Geraspte kaas

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Bak het gehakt rul in een anti-aanbakpan. Als dit gaar is, voeg je de uien toe. Laat een paar minuten meebakken en voeg dan ook de paprika, courgette, bleekselderij, champignons en knoflook toe. Bak dit een minuut of 6 op hoog vuur, tot het meeste vocht verdwenen is. 
  • Voeg de oregano, thai sweet chili sauce en tomatenblokjes toe. Laat even goed warm worden. Roer er dan de slagroom en witte wijn doorheen. 
  • Doe een laagje saus in een ovenschaal, en leg daar bovenop de lasagnevellen. Ga zo door tot je saus op is, en eindig met een laag saus. Verdeel hier de bechamel overheen. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak zo’n 45-60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat een minuut of 5 afkoelen voor het serveren.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...