Ik vind het een treffende omschrijving, dus daar laat ik het maar bij.
Ingrediënten:
- 7 velletjes bladerdeeg, ontdooid
- 6 uien, in halve ringen
- 200 gram spekblokjes
- 5 eieren
- 250 ml slagroom
- 150 gram geraspte kaas
- 2 tl tijm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en het vet eruit gesmolten is. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan en zet ze aan de kant. Doe de uien in de pan en bak ze in het spekvet op middelhoog vuur goudbruin en zacht.
- Bekleed intussen de bakvorm met de velletjes bladerdeeg. Mix de eieren met de slagroom en de geraspte kaas en zet aan de kant. Roer de spekblokjes door de uien en roer dit mengsel, samen met de tijm, door de eieren. Giet dit mengsel in de bakvorm.
- Bak de quiche 10 minuten onderin de oven. Draai daarna de temperatuur van de oven terug naar 180 graden en bak de quiche nog 20 minuten in het midden van de oven. Serveer met een salade.