Dit was er weer een in de categorie: dat kan nooit lekker zijn, dus ga ik het proberen. Ik moet zeggen dat het even wennen is, ik ben immers niet gewend aan warme augurken en al helemaal niet in een krokant jasje. Maar na twee happen was ik om. Dit is lekker. Helemaal met een lekker romige dipsaus erbij.
Overigens vandaag geen hoeveelheden in dit recept, vooral omdat dat afhankelijk is van hoe groot je augurken zijn.
Ingrediënten:
- Augurken, het liefst van die lange ‘kwarten’ of plakjes.
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Bloem
- Geklutst ei
- Panko of broodkruim
- Zonnebloemolie om in te frituren
Bereiding:
- Dep de augurken goed droog met keukenpapier. Breng de bloem op smaak met de paprikapoeder en knoflookpoeder. Haal de augurken eerst door de bloem, dan het ei en tot slot door de panko tot ze rondom voorzien zijn van een gelijkmatig laagje van alle drie.
- Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden. Frituur hierin de augurken tot de goudbruin zijn. Dit duurt een minuut of 3. Laat de augurken uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer meteen, met bijvoorbeeld een knoflooksaus.