Deze kwarktaart is heerlijk fris, lekker zoet en een eitje om te maken. Hij paste voor geen meter bij de sneeuw die buiten om het huis raasde, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze taart was heerlijk!
Ingrediënten:
- 500 gram volle kwark
- 200 gram suiker
- 1 el vanille-extract
- 8 blaadjes gelatine
- Blikje mandarijnenpartjes (uitlekgewicht ongeveer 175 gram)
- 250 ml slagroom
- Sap van 1 citroen
- 125 gram mariabiscuitjes
- 125 gram boter
- 150 gram zwarte bessenconfituur, of iets dergelijks
Bereiding:
- Verkruimel de biscuitjes tot poeder en smelt de boter. Meng door elkaar en druk in een gelijkmatige laag in een springvorm. Laat even opstijven in de koelkast. Roer de confituur los, en verdeel dan over de bodem. Laat ondertussen de gelatine weken in wat koud water.
- Meng de kwark, de suiker en de vanille door elkaar. Doe hier het citroensap bij. Laat het blikje fruit uitlekken en vang het sap op in een pan. Maak dit warm en los hier de gelatine in op. Laat een beetje afkoelen en meng door het kwarkmengsel. Klop de slagroom stijf en meng ook dit hier doorheen.
- Verdeel de partjes mandarijn over de bodem van de taart en giet er dan het kwarkmengsel op. Laat 5 uur opstijven in de koelkast.