7 januari 2013

Spaghetti met aubergine en merguezworstjes

Aubergine is niet direct een favoriete groente (behalve zo en zo) maar van de week had ik er toch ineens trek in. Uiteindelijk besloot ik het in een tomatensaus te verwerken, samen met wat merguezworstjes.

Het resultaat was heerlijk comfortfood dat we op de bank opgegeten hebben. Kaarsjes, glaasje wijn en een filmpje erbij. Helemaal goed. 



Ingrediƫnten:
  • 1 aubergine, in lucifers van 0,5x0,5 cm
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 merguezworstjes, in stukjes van 1,5 cm
  • Half glas droge witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Handvol verse oregano
  • 200 gram spaghetti, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
  • Verwarm ruim olijfolie in de pan en laat dit goed warm worden. Bak hierin de aubergine op redelijk hoog vuur goudbruin. Schep uit de pan en leg aan de kant. Doe de worstjes in dezelfde pan en bak deze rondom goudbruin. Voeg dan de ui toe en laat ook dit een paar minuutjes meebakken. 
  • Voeg de knoflook toe en giet de witte wijn in de pan. Laat dit inkoken tot het bijna weg is en voeg dan de tomatenblokjes en oregano toe. Laat 10 minuten pruttelen. 
  • Roer eventueel wat pastawater door de saus als deze te dik is geworden. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de kaas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...