14 januari 2013

Cranberry-Mon Chou taart

De cranberrysaus van gisteren doet het niet alleen goed bij vlees of in de yoghurt. Het is ook een prima vulling voor een taart, zeker in combinatie met wat mon chou en lekker zelfgemaakt deeg.

Het deeg voor deze taart lijkt veel werk, maar als je een keukenmachine hebt is het een klusje van nog geen vijf minuten. En het is vele malen lekkerder dan wat je ook in de winkel kan kopen. Dus probeer het vooral eens zelf. Het is de ‘moeite’ waard.



Ingrediƫnten:
  • 350 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 225 gram hele koude boter, in kleine stukjes gesneden
  • 60-120 ml ijskoud water
  • 75 gram mon chou, in een kuipje
  • 250 gram cranberrysaus, zie recept van gisteren 
  • 1 el volle melk
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker 

Bereiding:
  • Doe bloem, zout en suiker in de keukenmachine. Meng kort door. Voeg dan de boter toe en laat de machine lopen tot je een korrelig mengsel hebt. Giet dan het water erbij. Begin met 60 ml en voeg alleen meer toe als het deeg niet voldoende samenhangt. Het mag best nog wat kruimelig zijn, als het maar wel een bal vormt als je het bij elkaar duwt. Vorm een bal van het deeg en leg dit minstens een uur in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Verdeel het deeg in twee delen. Rol beide delen uit tot een plak van een halve cm dik. Snijd eventueel in een leuke vorm. Verdeel de mon chou over een van de twee plakken deeg. Verdeel hier de cranberrysaus over. Leg de tweede plak deeg hier bovenop. Druk de randjes aan met een vork. Bestrijk met de melk en bestrooi met de basterdsuiker. Bak 15-20 minuten, of tot het deeg mooi goudbruin is.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...