Ingrediënten:
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 150 ml volle melk, warm
- 500 gram spruitjes, schoongemaakt
- 1 el olijfolie
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ courgette, in blokjes
- 100 gram champignons, in plakjes
- 2 tl oregano
- ½ tl kerriepoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 flinke eetlepels ajvar
- Geraspte kaas naar keuze
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de aardappels en stamp deze, samen met de melk en eventueel wat nootmuskaat tot een puree. Kook ook de spruitjes gaar en roer of stamp deze door de aardappels.
- Fruit de ui in de olijfolie goudbruin. Voeg hier het gehakt aan toe en rul dit. Voeg dan ook de knoflook, courgette, champignons, oregano, kerriepoeder en paprikapoeder toe. Laat dit een minuut of 8 bakken, of tot al het overtollige vocht verdampt is. Voeg dan de tomatenpuree en de ajvar toe en roer tot een smeuïg geheel.
- Doe eerst het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verspreid hier de spruitjesstamppot over. Bestrooi met geraspte kaas en laat 20 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.