Ingrediënten:
- 250 ml warme kippenbouillon
- 170 gram pindakaas
- 1 ui, in halve ringen
- 1 el olijfolie
- 1,5 el fijngehakte of geraspte gember
- ½ tl cayennepeper
- 1,5 tl korianderpoeder
- 1,5 tl komijnpoeder
- ½ - 1 madam jeannet pepertje, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
- 1 laurierblad
- Half blik tomatenblokjes
- 800 gram kippendijen (ik gebruikte kipfilet, dat moest op)
- 2 kleine zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
Bereiding:
- Giet de warme bouillon op de pindakaas en roer tot je een gladde saus hebt.
- Bak de ui in de olijfolie tot deze goudbruin is. Voeg de gember, cayennepeper, korianderpoeder, komijnpoeder, madam jeannet en het laurierblad toe en laat dit een paar minuten meebakken.
- Giet het pindakaasmengsel en de tomatenblokjes bij de uien. Doe hier ook de kip in. Laat een halfuurtje pruttelen.
- Voeg de aardappels en de paprika toe en laat nog een halfuur pruttelen, of tot de aardappels en de kippendijen gaar zijn.