Mijn goede voornemen voor deze winter is dan ook om vooral heel gezond te eten. Waar ik me in eerdere jaren nog wel eens liet verleiden tot het bestellen van een pizza of het halen van een patatje, kies ik er nu voor om elke dag iets gezonds op tafel te zetten. Makkelijk, dat wel, en er komt heus een toetje, maar het is een stap in de goede richting.
Dit stoofpotje met zwarte- en cannellini bonen is hier een fijn voorbeeld van. In 25 minuten of tafel, bijna geen snijwerk en ontzettend gezond. Goed te combineren ook. Met een visje bijvoorbeeld.
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gerookt paprikapoeder
- ½ el oregano
- 200 gram cannellini- of witte bonen uit blik, goed afgespoeld
- 200 gram zwarte bonen uit blik, goed afgespoeld
- 400 gram tomatenblokjes
- 100 gram spinazie (ontdooid uit de diepvries of vers)
- 200 ml groentenbouillon
- 1 el worcestersaus
- ½ el appelciderazijn
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en oregano toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de tomatenblokjes, cannellini- en zwarte bonen, tomatenblokjes, spinazie, bouillon, worcestersaus en appelciderazijn toe.
- Laat met de deksel op de pan 2 minuten opwarmen. Haal dan de deksel van de pan, zet het vuur zo laag mogelijk en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer zo af en toe, en voeg wat water/bouillon toe als het te droog wordt.
- Serveer in een diep bord, bijvoorbeeld met wat brood.