Wat groenten betreft kan je hier in doen wat je zelf lekker vindt. Ik had nog wat prei, paprika en broccoli in huis, maar pak vooral wat er in de groentenla ligt. Of pak desnoods een zak soepgroenten. Voor deze keer is het je vergeven.
Ingrediƫnten:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 140 gram tomatenpuree
- 1 liter kippenbouillon
- 400 gram gemengde, stevige groenten
- 250 gram koelverse tortellini
- 200 gram bonen (bruine bonen, kikkererwten, kidneybonen, kies maar)
- ½ tl gedroogde tijm
- ½ tl gedroogde rozemarijn
Bereiding:
- Fruit de ui in de olijfolie tot deze mooi goudbruin gebakken is. Voeg de knoflook, tijm, rozemarijn en tomatenpuree toe en laat nog een minuut of twee doorbakken. Giet de bouillon in de pan. Doe hier de groenten bij en laat een halfuurtje zachtjes pruttelen.
- Voeg dan de bonen en de tortellini toe. Kook ze zo lang in de soep als op de verpakking aangegeven staat. Serveer gloeiend heet, en bij voorkeur met wat versgeraspte Parmezaanse kaas er op.