10 november 2012

Comfortfood: spaghetti met garnalen en rucola

Deze week ben ik er achter gekomen dat er verschillende soorten comfortfood zijn. Er is het soort comfortfood dat je eet na een lange, vermoeiende dag op het werk. Er is het comfort food dat je eet na het maken van een lange boswandeling in de kou. En er is het comfort food dat je nodig hebt nadat je relatie ineens over is. Blijkbaar heb ik behoefte aan pasta met garnalen en rucola als mijn relatie over is.

Dit recept is niet moeilijk. Niet spannend. En niet supergezond. Maar wel goed genoeg als de grond onder je voeten lijkt weg te vallen.


Ingrediƫnten:
  • 100 gram spaghetti
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram garnalen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 gram rucola
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas naar smaak

Bereiding:
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de olijfolie in een pan. Doe hierin de garnalen, knoflook en rucola. Bak dit een minuut of 3, tot de garnalen net gaar zijn, de rucola lekker zacht en de knoflook niet meer zo rauwe, scherpe smaak heeft.
  • Roer de spaghetti door de garnalen. Serveer meteen, met veel Parmezaanse kaas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...