14 november 2012

100 Foods: S'mores

Give me some more. Daar schijnt de naam s’mores vandaan te komen. Wat het is? Een graham cracker met daartussen gesmolten chocolade en een geroosterde marshmallow. Het heeft vrij lang geduurd om deze te maken omdat het me gewoon niet zo bijzonder leek. Een koekje met chocola en een marshmallow? Mehh.

Zoals wel vaker zat ik er naast. Dit koekje is echt fantastisch. Omdat de chocola gesmolten is en de marshmallow geroosterd, krijg je hetzelfde effect als wanneer je een hamburger eet: grote, rommelige happen waarbij alle vulling over je kin loopt. Ik hou daar van. Met de smaak was trouwens ook niks mis. Heel zoet, maar erg lekker.Voor 1 s’more:
  • 2 digestive biscuits (of Graham crackers, als je daar aan kan komen)
  • 1 marshmallow
  • 2 eetlepels gesmolten, pure chocolade of wat Nutella

Bereiding:
  • Besmeer de onderkanten van de koekjes met de gesmolten chocolade. Prik een marshmallow op een vork en houd deze in een vuurtje. Dat kan van een romantisch kaarsje zijn, maar ook boven je gasfornuis. Laat de marshmallow een beetje kleuren en vooral goed zacht worden. Dit gaat supersnel, dus loop niet weg.
  • Doe de marshmallow op een van de twee met chocolade besmeerde koekjes, en doe het andere koekje er bovenop. Druk even goed samen. Gelijk opeten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...