4 november 2012

Pasteis de Belem

Volgens mij was dit één van de eerste recepten die Rudolph in zijn Bakery maakte na de lancering van 24Kitchen. Het leek me toen al een lekker recept. Het is me dan ook een raadsel waarom ik ze niet al eens eerder gemaakt heb. Gelukkig bleken een regenachtige avond en een (koel)kast met alle benodigde ingrediënten het laatste zetje dat ik nodig had.

Deze taartjes zijn doodsimpel en waarschijnlijk heb je er alle ingrediënten voor in huis. Ideaal dus voor bijvoorbeeld onverwachte visite. Deze heerlijke minitaartjes staan namelijk in ongeveer 40 minuten op tafel.



Ingrediënten:
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 75 g suiker
  • 1 el bloem
  • 1 pakje roomboterbladerdeeg
  • 1 vanillestokje
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Bereiding:
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de vulling de melk met de helft van de suiker, het vanelliemerg en het lege stokje aan de kook. Scheid de eieren en gebruik de eidooiers. Sla de overige suiker met de eidooiers op en meng de bloem erdoor tot er een gladde massa ontstaat.
  • Verwijder het vanillestokje. Giet de kokende melk erover en roer goed door. Giet de massa terug in de pan en kook al roerend gaar.
  • Leg de plakjes bladerdeeg uit en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de rol in plakjes van circa 1,5 cm dik. Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartalettevorm of mini-muffinvorm tot de wand bedekt is met deeg. Giet de crème erbij tot aan de rand en bak gedurende 20 minuten in de oven tot de bovenkant donkerbruin tot zwart is. Los de gebakjes onmiddellijk en laat uitwasemen op een rooster.
  • Meng de poedersuiker met het kaneelpoeder en bestrooi er de lauwe Pasteis de Belem mee.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...