Vandaag dus maar eens een ander jasje, en wel om een stukje koolvis. Een jasje van polenta en sinaasappel. Weer eens wat anders dan panko of paneermeel, en erg smaakvol. Natuurlijk ook te doen met citroen, limoen of een andere citrusvrucht.
Ingrediƫnten:
- 2 koolvisfilets
- 1 ei, geklutst
- 4 eetlepels polenta
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel verse tijm
- Schil van een halve sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels boter
Bereiding:
- Meng op een bord de polenta, bloem, tijm en sinaasappelschil door elkaar.
- Dep de koolvisfilet goed droog met keukenpapier. Haal de filets dan door het geklutste ei. Haal de filets daarna door het polentamengsel. Zorg dat de vis bedekt is met een gelijkmatige laag van zowel het ei als de polenta.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt hierin de boter en olie. Leg de filets in de pan. Bak ze zo’n 3 minuten aan beide kanten, of tot de goudbruin en knapperig van buiten zijn, en gaar van binnen. Serveer meteen.