11 november 2012

Goulashsoep

Een van mijn favoriete specerijen is paprikapoeder. Waarom weet ik niet, maar iets aan dit rode poedertje maakt alles gelijk weer goed. Het geeft een zoete, pittige en rokerige smaak aan alles waar je het bij doet.

In deze goulashsoep komt de paprika goed tot zijn recht. Laat de soep trouwens niet te kort koken, want dan is je vlees nog zo taai als een stuk leer. Geeft de smaken de tijd om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Geloof me, het is het waard.



Uit Allerhande 11-2011
Ingrediƫnten:
  • 1 schaal soepvlees (310 g)
  • 25 g boter
  • 3 uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 ½ liter runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 grote aardappelen vastkokend, geschild

Bereiding:
  • Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee op laag vuur. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee.
  • Voeg bouillon en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur.
  • Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken. Lekker met peterselie en zure room.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...