Neem deze barbecuesaus. Ik had een flesje kunnen kopen. Met ‘rooksmaak’. En heel veel zout. En E-nummers. En glucose-fructosesiroop. Of ik kon het zelf maken. Lekker, met gezeefde tomaten, gerookte paprikapoeder en appelciderazijn. Jij mag uitmaken wat lekkerder klinkt. En als je voor het laatste kiest, heb ik hier het recept voor je.
Ingrediƫnten:
- 250 gram gezeefde tomaten
- 2 eetlepels worcestersauce
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Snufje chilipoeder
- Snufje zout
Bereiding:
- Doe alle ingrediƫnten in een pan met een stevige bodem. Laat aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Laat een nachtje staan om alle smaken goed te ontwikkelen. Heerlijk op bijvoorbeeld een hamburger, of bij friet.