Dit recept is dan ook geïnspireerd op een recept van deze website. Op zich niet eens zo heel bijzonder, maar wel weer eens een andere manier om linzen te eten. Staat ook snel op tafel trouwens, dus prima als doordeweeks maal.
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 wortel, fijngesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl oregano
- 1 tl rozemarijn
- ¼ tl komijnpoeder
- 2 el tomatenpuree
- Pot/blik van 800 gram linzen, afgespoeld
- 1 blik tomatenblokjes
- Pak worstjes naar keuze (ik gebruikte chipolata)
- Flinke scheut rode wijn
- Gehakte peterselie
Bereiding:
- Fruit de ui, wortel en bleekselderij in de olijfolie tot glazig. Voeg dan de knoflook, oregano, rozemarijn, komijnpoeder en tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee. Voeg de scheut rode wijn toe, samen met de linzen en de tomatenblokjes. Roer goed door en laat op laag vuur pruttelen.
- Bak intussen de worstjes in een koekenpan mooi goudbruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn. Leg de worstjes dan bij de linzen, dek de pan af en laat nog zo’n 5-7 minuten pruttelen. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.