De volgende dag heb ik het restant van de tortilla op mijn werk gegeten als lunch. Gewoon koud. Was ook heerlijk.
Voor 6 personen, uit Allerhande 5-2010
Ingrediënten:
- 3 paprika's
- 6 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, in ringen
- 4 grote vastkokende aardappelen, in blokjes
- 8 eieren
- 2 blikjes tonijn in olijfolie (a 143 g), uitgelekt
Bereiding:
- Verwarm de oven op 190 °C en rooster de paprika's 40-45 min. Neem uit de oven en laat ze in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zak nog 30 min. rusten. Verwijder met een scherp mesje het vel, snijd de paprika's open, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
- Verhit 3 el olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de knoflook, de uienringen en de aardappelen op laag vuur 15 min. Laat 5 min. afkoelen.
- Klop de eieren los in een grote kom. Roer er de paprika, het aardappelmengsel en de tonijn door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het eimengsel ca. 30 min. op laag vuur. Keer als het ei begint te stollen. Herhaal dit tot beide zijden mooi lichtbruin zijn. Snijd de tortilla in punten en serveer direct. Lekker met stokbrood.