15 november 2012

Honing-sesamnoodles met biefstuk

Misschien ligt het aan mij, maar de laatste tijd als ik de boodschappen afreken, merk ik toch dat eten steeds duurder wordt. Mijn portemonnee wordt dat echter niet, dus moet een mens inventief zijn. In dit geval bijvoorbeeld door één biefstuk te verwerken tot een gerecht voor twee personen. Niemand zal iets tekort komen maar je bankrekening zal je dankbaar zijn.

Compenseer met wat extra groenten en je hebt een feestmaal voor weinig.



Ingrediënten:
  • 100 gram volkorennoodles
  • 1 el olijfolie
  • 125 gram broccoli, in roosjes
  • 100 gram sugarsnaps, gehalveerd
  • 4 lente-uitjes, in schuine ringen
  • 4 el sojasaus
  • 1 biefstuk (ongeveer 175 gram) in dunne reepjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 el honing
  • 1 el citroensap

Bereiding:
  • Kook de noodles net gaar. Spoel ze af met koud water.
  • Verwarm de olie in een wok. Doe de broccoli, sugarsnaps en twee theelepels water in de wok. Dek af met een deksel en laat 3 minuten stomen. Voeg de lente-uitjes toe en roerbak 3 minuten. Voeg ook de noodles en de helft van de sojasaus toe en warm op. Verdeel de noodles over twee kommen en houd ze warm met aluminiumfolie.
  • Veeg de wok schoon en verhit hierin de olie. Roerbak de biefstuk zo’n twee minuten in de hete olie. Bak de sesamzaadjes een minuutje mee en voeg dan de honing, de rest van de sojasaus en het citroensap toe. Laat 15 seconden warm worden en schep dan de biefstuk en de saus over de kommen met noodles. Serveer meteen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...