Deze balletjes zijn ideaal voor een avondje met visite. Ze zien er bijzonder uit, zijn erg lekker en kunnen makkelijk een dagje van tevoren gemaakt worden. Haal ze een halfuurtje voor het serveren uit de koelkast, anders zijn ze wel heel koud. En varieer vooral met kruiden die je zelf het lekkerst vindt.
Voor 6-8 balletjes, makkelijk te verdubbelen
Ingrediƫnten:
- 100 gram geitenkaas
- 75 gram bacon
- 1 ½ el fijngehakte kruiden naar smaak (ik had bieslook, tijm en platte peterselie)
Bereiding:
- Bak de plakken bacon in een droge anti-aanbakpan op laag vuur mooi krokant. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Rol balletjes ter grootte van een eetlepel van de geitenkaas. Zo zijn het tweehapsballetjes. Je kan ze ook kleiner maken.
- Hak de bacon samen met de groene kruiden tot je een superfijn mengsel hebt, haast poeder. Leg dit op een bord en rol de balletjes geitenkaas hier doorheen. Zorg dat de balletjes rondom gelijkmatig bedekt zij met een laagje van het mengsel.