25 november 2012

De makkelijkste chocolademousse ever

Chocolademousse is en blijft een fantastisch toetje. Maar het zelf maken kan best bewerkelijk zijn. Bovendien zitten er in veel recepten rauwe eieren. Voor degenen die een eierloze chocolademousse willen die in een mum van tijd klaar te maken is, is er dit recept. Afkomstig uit Nigella Express en niet minder dan geniaal te noemen.



Ingrediƫnten:
  • 150 gram (mini) marshmallows
  • 50 gram boter
  • 250 gram pure chocolade (70%), in kleine stukjes
  • 60 ml water
  • 280 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract

Bereiding:
  • Doe de marshmallows, boter, chocolade en water in een pan. Zet deze op laag vuur en laat alle ingrediĆ«nten samensmelten tot een gladde massa. Roer hierbij regelmatig om verbranden te voorkomen.
  • Klop de slagroom met de vanille tot stijve pieken. Haal het chocolademengsel van het vuur. Roer de slagroom hier doorheen. Verdeel het mengsel over 4 tot 6 glazen. Laat opstijven in de koelkast, zo’n twee uur. Maak voor het serveren af met wat poedersuiker.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...