De praktijk viel niet tegen. Dit recept stond snel op tafel en was echt overheerlijk. Ik was blij dat ik genoeg voor 4 personen had gemaakt. Wat overbleef, bleek namelijk een fantastische lunch op het werk de volgende dag.
Voor 4 personen, van Skinnytaste.com
Ingrediƫnten:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el vers geraspte gember
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 125 ml Griekse yoghurt
- 250 ml halfvolle melk
- 1 el komijnpoeder
- 1 el garam masala
- 1 el kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 2 kipfilets, in blokjes
- Fijngehakte koriander
Bereiding:
- Fruit de ui in de olijfolie tot deze transparant is. Voeg dan de gember, knoflook, komijnpoeder, garam masala, kurkuma en chilipoeder toe. Bak dit 1-2 minuten door.
- Voeg dan de tomatenblokjes, Griekse yoghurt en melk toe. Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes inkoken tot de saus wat dikker is. Doe dan de blokjes kip in de saus en laat dit nog zo’n 10-12 minuten meepruttelen, of tot de kip gaar is.
- Serveer met rijst of naanbrood en bestrooi met de koriander.