Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 200 ml melk
- 250 ml slagroom
- 1 el mosterd
- 4 knoflooktenen
- ½ tl gedroogde rozemarijn
- 500 gram aardappels
- ½ knolselderij
Bereiding:
- Schil de aardappels en de knolselderij en snijd in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Kook de aardappels bijna gaar en laat droogstomen. Schil de knoflook en hak deze grof. Doe deze vervolgens samen met de melk, slagroom, mosterd en rozemarijn in een steelpan en breng dit aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit en laat een kwartiertje trekken.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Leg de aardappels en knolselderij in lagen in een ovenschaal, eventueel met wat zout tussen de lagen. Giet hier het slagroommengsel overheen. Laat het geheel 45 minuten bakken tot gaar en goudbruin.