Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram diepvrieserwten
- 250 gram cherrytomaten
- 150 ml witte wijn
- 250 ml slagroom
- 300 gram pasta, bijvoorbeeld penne
- 200 gram mozzarella, in plakjes
- 100 gram rauwe ham, in reepjes
- Optioneel: wat witte truffel om er overheen te schaven voor het serveren.
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten, tot licht goudbruin. Voeg dan de erwten en cherrytomaten toe en bak dit een minuut of vijf. Voeg dan de witte wijn en slagroom toe en laat dit een paar minuten inkoken. Roer op het laatst de reepjes ham door de saus.
- Kook intussen de pasta en verwarm de grill voor.
- Roer de pasta door de saus tot alles gelijkmatig verdeeld is. Doe de pasta in een ovenschaal. Verdeel hier de mozzarella over. Zet de schaal onder de grill tot de mozzarella gesmolten is en een beetje goudbruin begint te worden. Meteen opeten.