Dit recept is op de valreep misschien nog wel leuk voor een vegetarische gast bij het kerstdiner. Voor veganisten hoef je alleen de feta maar weg te laten.
Ingrediƫnten:
- 4 rode paprika’s
- 1 courgette, in blokjes
- 200 gram champignons, in blokjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram sugar snaps
- 3 el olijfolie
- 4 el bloem
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- 450 ml groentebouillon
- 100 gram feta
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het bovenste kapje van de paprika en bewaar deze. Snijd ook een heel dun plakje van de onderkant af, zodat de paprika goed kan blijven staan. Verwijder de zaadlijsten en pitten. Zet de paprika’s in een ovenschaal.
- Fruit de ui in de olijfolie tot licht goudbruin. Voeg dan de courgette, champignons, sugar snaps en knoflook toe en bak dit tot het vocht verdampt is en alles een mooi kleurtje heeft. Roer de bloem, oregano en het blikje tomatenpuree er doorheen en laat dit een paar minuten meebakken.
- Giet de bouillon in kleine beetjes bij de groenten en roer steeds goed door tot je een dik, ragoutachtig mengsel hebt. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
- Verdeel het mengsel over de vier paprika’s. Verkruimel hierover de feta en zet de kapjes van de paprika er weer bovenop. Zet de schaal een kwartier in de oven. Serveer meteen.