Dit recept is trouwens erg eenvoudig en staat of valt daardoor met de kwaliteit van de ingrediƫnten. Zorg dus voor goed spul.
Ingrediƫnten:
- 200 gram cherrytomaatjes, goed rijp en lekker zoet
- 1 courgette
- 1 el normale olijfolie
- 2 el goede extra vergine olijfolie
- 1 el Champagneazijn
- Grof zeezout en peper
Bereiding:
- Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden. Doe ze in een schaal.
- Snijd de courgette met een kaasschaaf of mandoline in lange, dunne plakken. Smeer de plakken in met een dun laagje van de normale olijfolie en grill ze in een gloeiend hete grillpan tot ze goudbruine strepen hebben. Draai de plakken om en doe hetzelfde aan de andere kant. De kleur is het belangrijkst, de plakken hoeven niet gaar te zijn. Liever niet zelfs. Doe de plakken bij de tomaten in een schaal.
- Overgiet de groenten met de champagneazijn en de extra vergine olijfolie. Breng op smaak met zeezout en peper en meng goed maar voorzichtig door elkaar. Serveer meteen.