4 december 2013

Couscous met abrikozen en amandelen

Dit recept komt uit de Food we Love box. Vriendin Laura heeft een abonnement op deze doos, en samen maakten we de couscous uit dit recept.

Nu staat er in dit recept uitdrukkelijk dat je de couscous drie keer moet stomen. En in het inleidende stuk stond nog een keer dat couscous alleen laten wellen, vloeken in de kerk is. Want alleen gewelde couscous is ongare couscous. Maar Laura heeft geen stoompan en door de bubbels werden we ook een beetje lui. Dus maakten we dit recept alsnog met alleen gewelde couscous. En ongare couscous of niet, deze salade was heerlijk. Al weten we misschien gewoon niet wat we missen. 



Ingrediƫnten:
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Milde olijfolie
  • 0.05 gram saffraan
  • 2 tl ras el hanout
  • 500 gram couscous
  • 4 el boter
  • 200 gram amandelen
  • 200 gram abrikozen
  • 1 geconfijte citroen
  • ½ bos koriander
  • ½ bos peterselie
Bereiding:
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm een flinke scheut olie in de pan en bak hierin de uien en de knoflook in 10 minuten zacht. Voeg saffraan, ras el hanout en zout toe, en 600 ml water. Breng aan de kook en voeg hier de couscous aan toe. Zet het vuur uit en laat staan tot al de bouillon is opgenomen. 
  • Hak de amandelen fijn en snijd de abrikozen in reepjes. Snijd ook de schil van de geconfijte citroen in hele dunne reepjes. Meng dit door de gewelde couscous heen, samen met de boter. Doe dit tenslotte ook met de koriander en peterselie. 
  • Wij serveerden bij deze salade een lekkere lamskarbonade.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...