Deze cake is inderdaad doodeenvoudig. Maar vooral erg bijzonder. Het beslag bestaat bijna alleen maar uit kokos, basterdsuiker en melk. Dat zorgt voor een heerlijk smeuïge cake die je in gedachten wegvoert naar tropische oorden. Zeker een taartje dat het goed doet middenin de winter.
Overigens was de Efteling erg geslaagd. Met als klap op de vuurpijl een huwelijksaanzoek in het Sprookjesbos. Natuurlijk heb ik, tussen de tranen door, ja gezegd. Nu dus maar eens op zoek naar een bruidstaart.
Van Rudolph’s bakery
Ingrediënten:
- 150 ml melk
- 60 g boter
- 240 g gemalen kokos
- 240 g witte basterdsuiker
- 1 ei
- 30 g bloem
- 200 g ananas (vers of uit blik)
- 25 g amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de bakvorm in.
- Verwarm de melk en boter tot de boter gesmolten is. Meng kokos met basterdsuiker en roer de melk erdoor. Roer vervolgens het ei en de bloem door het mengsel. Meng tot een egaal beslag.
- Snijd de ananas in blokjes, meng door het beslag en giet in de bakvorm. Bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak de taart in 35 minuten goudbruin en gaar.