30 december 2013

Warme chocolademelk met pepermunt

Er zijn van die smaakcombinaties waar je vaker over hoort, maar die je niet snel zelf probeert. Warme chocolademelk met pepermunt is daar een voorbeeld van. In Amerika heel normaal, omdat pepermunt een smaak is die daar echt bij de feestdagen hoort vanwege de candy canes: rood-wit gestreepte pepermuntzuurstokken in de vorm van een wandelstok. Maar hier is warme chocolademelk met pepermunt niet echt iets dat je vaak tegenkomt. Des te meer reden om het zelf eens te proberen.

Deze warme chocolademelk is echt heerlijk. Nog steeds diezelfde romige zoetheid die je gewend bent, maar dan met een frisse tinteling op je tong. Een succesnummer waarvan ik eigenlijk spijt heb dat ik het heb gemaakt omdat ik nu weet hoe lekker het is en ik het nog veel vaker wil drinken. Pas wel op met het pepermuntextract trouwens. Als je teveel gebruikt is het net of je vloeibare chocoladetandpasta drinkt. 



Voor 2 hele grote of 3 normale mokken
Ingrediƫnten:
  • 75 gram pure chocolade, in stukjes
  • 750 ml volle melk
  • 4-6 druppels pepermuntextract
  • 100 ml slagroom
  • Poedersuiker

Bereiding:
  • Klop de slagroom met wat poedersuiker naar smaak luchtig. Het hoeft niet helemaal stijf.
  • Doe een klein beetje van de melk in de pan en smelt hierin de chocolade. Voeg de rest van de melk toe als de chocolade gesmolten is. Laat net niet aan de kook komen. Voeg het pepermuntextract toe. Proef na vier druppels of je de smaak al sterk genoeg vindt. Zo niet, dan nog wat extract erbij. Voeg eventueel ook wat poedersuiker toe als je de chocolademelk niet zoet genoeg vindt. 
  • Schenk de chocomel in de mokken. Schep hier de slagroom bovenop. Meteen opdrinken.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...