6 december 2013

No bake Oreo-chocoladetaart

Ik had zo’n week. Zo’n week waarin alles tegenzit. Waarin je iedereen die je ook maar verkeerd aankijkt, eigenlijk meteen een knal wilt verkopen. Zo’n week waarin je het liefst in bed wilt blijven liggen met iets lekkers en een goed boek. Een week waarin eigenlijk niemand het goed kan doen en je vooral jezelf in de weg zit.

En de enige oplossing is chocola.

Dit taartje werkte prima. Na een stuk (of twee. Of vier) van deze taart scheen het zonnetje weer. De meneer in de bus die zijn muziek zo hard heeft staan dat je het buiten nog hoort,kan je ineens niets meer schelen. De fietser zonder licht, ach, laat hem lekker fietsen. En die vervelende klant op het werk kan er eigenlijk ook niks aan doen.

Nou ja, zo magisch is dit taartje misschien niet. Maar lekker is hij wel. 



Van larecetadelafelicidad.com
Ingrediënten:
  • 350 gram oreo’s
  • 175 gram roomboter
  • 190 ml slagroom
  • 200 gram pure chocola (70% cacao of meer), in stukjes

Bereiding:
  • Maal 300 gram oreo’s in de keukenmachine tot poeder. Smelt 115 gram boter en roer dit door de koekkruimels. Druk dit in een springvorm. Laat de randjes wat omhoog komen. Zet minstens 30 minuten in de koelkast. 
  • Verwarm de 60 gram overgebleven roomboter en de slagroom in een pan. Laat net niet aan de kook komen. Haal de pan van het vuur en doe hier de stukjes chocola in. Laat 2 minuten staan en roer daarna tot een gladde chocolademassa. Giet dit in de bodem. 
  • Verkruimel de overgebleven oreokoekjes in grove stukken en verdeel dit over de taart. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...