Het enige moment waarop ik wel voor de televisie vandaan kom, is als ik door een recept zo geïnspireerd ben dat ik zelf aan de slag wil. Dit recept kwam voort uit zo’n moment. Jun Tanaka maakte namelijk een kersenclafoutis met een crumbletopping. Ik heb zijn recept niet overgenomen maar ik heb wel het idee van een crumble op een clafoutis onthouden en daar onderstaand recept bij gemaakt. Door de crumbletopping is de clafoutis wat zwaarder en meer taart-achtig, maar zeker niet minder lekker.
Ingrediënten:
- 2 grote perziken, in kleine stukjes
- 250 ml melk
- 75 g bloem
- 3 eieren
- 75 g suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 30 gram bloem
- 55 gram boter
- 55 gram suiker
- 25 gram havermout
- zout
- boter om in te vetten
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 190 °C. Taartvorm invetten met boter.
- Verdeel de perzik over de bodem van de taartvorm. Klop in een kom melk, bloem, eieren, suiker, vanille en snufje zout tot een luchtig beslag. Schenk het beslag over de perziken en zet de taartvorm in de oven.Bak de clafoutis 25 minuten.
- Wrijf bloem, boter, suiker en havermout samen tot een crumble. Strooi dit mengsel nadat de clafoutis 25 minuten in de oven heeft gestaan over de clafoutis. Zet de clafoutis meteen weer terug in de oven en laat nog 30-35 minuten bakken.
- Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker. Warm serveren.