Dit gerecht is een prima licht voorgerecht als er nog een aantal uitgebreide gangen aan komt.
Ingrediƫnten:
- 250 gram diepvrieserwtjes
- 25 gram roomboter
- 100 ml kippenbouillon, liefst zelfgemaakt
- Blaadjes van een klein bosje munt, grof gehakt
- 12 coquilles
- ½ theelepel komijnpoeder
- Olijfolie
Bereiding:
- Doe de bevroren erwtjes met de boter en bouillon in een pan. Laat op laag vuur opwarmen tot de erwten volledig warm zijn. Doe de erwten met het vocht in een keukenmachine en pureer, samen met de muntblaadjes, zo glad als je zelf lekker vindt. Doe de erwtenpuree terug in een pan om warm te houden.
- Bestrooi de coquilles met het komijnpoeder. Doe de olijfolie in een gloeiend hete anti-aanbakpan. Bak de coquilles ongeveer een minuut aan elke kant, zodat ze mooi gekarameliseerd zijn maar nog niet te gaar van binnen.
- Serveer de coquilles op de erwtenpuree.