Dit gerecht klinkt in de titel misschien niet heel spannend. Ik bedoel, een salade met rivierkreeftjes en kip. Gaap! Maar de fantastische dressing en de tuinbonen maken deze salade bijzonder. Speciaal. Feestelijk haast. Erg geschikt voor een lekker warme zomeravond.
Voor 4-6 personen
Ingrediƫnten:
- 350 gram rivierkreeftjes
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels vissaus
- 4 eetlepels limoensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 15 muntbladjes, fijngesneden
- 1 theelepel suiker
- 2 gekookte kipfilets, in stukjes gescheurd
- 1 wortel, geraspt
- 100 gram tuinbonen
- 1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 krop Romeinse sla of veldsla
- 1-2 eetlepels sesamzaad of gehakte amandelen, geroosterd
Bereiding:
- Doe de rivierkreeftjes in een grote kom. Meng in een kleine kom de komijn, vissaus, limoensap, olijfolie, sesamolie munt en suiker. Roer tot de suiker is opgelost en giet het mengsel dan over de garnalen. Laat even marineren.
- Voeg kip, wortel, tuinbonen, komkommer, lente-ui en Romeinse sla toe. Schep om en serveer in individuele porties of op een grote schaal. Bestrooi met het sesamzaad.