14 augustus 2012

De perfecte zomerse salade met rivierkreeftjes en kip

Dit recept komt uit een kookboek waarvan ik eigenlijk geen idee heb hoe ik er aan kom, namelijk De Verleidelijke Keuken van Marie Claire. Het staat vol met de heerlijkste saladerecepten en andere gezonde, lichte gerechten. In dit boek geen kaassauzen, roux’s en ander romig spul. In plaats daarvan wel veel verse groenten, lekkere soorten vis en een heel hoofdstuk over ‘gebladerte’.

Dit gerecht klinkt in de titel misschien niet heel spannend. Ik bedoel, een salade met rivierkreeftjes en kip. Gaap! Maar de fantastische dressing en de tuinbonen maken deze salade bijzonder. Speciaal. Feestelijk haast. Erg geschikt voor een lekker warme zomeravond.



Voor 4-6 personen
Ingrediƫnten:
  • 350 gram rivierkreeftjes
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels vissaus
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 15 muntbladjes, fijngesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 2 gekookte kipfilets, in stukjes gescheurd
  • 1 wortel, geraspt
  • 100 gram tuinbonen
  • 1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 krop Romeinse sla of veldsla
  • 1-2 eetlepels sesamzaad of gehakte amandelen, geroosterd

Bereiding:
  • Doe de rivierkreeftjes in een grote kom. Meng in een kleine kom de komijn, vissaus, limoensap, olijfolie, sesamolie munt en suiker. Roer tot de suiker is opgelost en giet het mengsel dan over de garnalen. Laat even marineren.
  • Voeg kip, wortel, tuinbonen, komkommer, lente-ui en Romeinse sla toe. Schep om en serveer in individuele porties of op een grote schaal. Bestrooi met het sesamzaad.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...