De eindbestemming voor deze stukjes aardbei was een fantastisch zacht koekje. Aardbeienkoekjes die mij doen denken aan een romige aardbeienmilkshake in koekjesvorm. What’s not to love?
Ingrediënten:
- 175 gram aardbeien
- 1 theelepel suiker
- 150 gram lichtbruine suiker
- 125 gram boter
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 150 gram bloem
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 130 graden.
- Snijd de aardbeien in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Meng ze met de theelepel suiker en verdeel ze vervolgens in een enkele laag over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Vouw de randen om, want de aardbeien laten nogal wat vocht los. Bak de aardbeien 30 tot 40 minuten, of tot ze kleverig zijn en veel van hun vocht kwijt zijn maar nog niet uitgedroogd. Haal de aardbeien uit de oven en laat afkoelen. Snijd eventueel wat kleiner.
- Zet de oven op 200 graden.
- Klop lichtbruine suiker met boter luchtig. Voeg hier het ei en de vanille aan toe en meng dit door elkaar. Voeg tot slot bakpoeder, zout, bloem en stukjes aardbei toe en meng met een spatel tot een glad deeg.
- Schep met 2 eetlepels hoopjes deeg op de bakplaat. Bak de koekjes 12-15 minuten of tot ze goudbruin zijn.